34. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

34. BARO BAÅžKANLARI TOPLANTISI TÜRKÄ°YE BAROLAR BÄ°RLİĞİ’NDE GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°
 
Baro BaÅŸkanımız Av. Ä°brahim BAÅžTÄ°MAR' ın da katıldığı 34. Baro BaÅŸkanları Toplantısı, 5 Kasım 2016 tarihinde, Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde TBB seçilmiÅŸ kurullarının, baro baÅŸkanlarının ve TBB delegelerinin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Toplantıda, OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler baÅŸta olmak üzere, savunma mesleÄŸine getirilen kısıtlamalar, güncel ve mesleki konular ile Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin çalışmaları ele alındı.

Birlik BaÅŸkanı Av. Prof. Dr. Metin FeyzioÄŸlu toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada, “Türkiye’de avukatlar dik durmaya ve umudu yaÅŸatmaya devam edecektir” mesajı verdi.

"OHAL’e dayanılarak çıkartılan KHK’lar ile tüm devlet teÅŸkilatı, kapalı kapılar ardında yeni baÅŸtan ÅŸekillendirilmiÅŸtir" diyen FeyzioÄŸlu konuÅŸmasında, "Türkiye’nin, 'kandırıldım, aldandım, yanıldım' gibi ifadelerle dile getirilen hayati hatalara ve zaaflara artık tahammülü yoktur" ifadelerine yer verdi.

OHAL ile ülkeye fiilen kuvvetler birliÄŸinin getirildiÄŸine dikkat çeken FeyzioÄŸlu, idam tartışmalarının ve son dönemdeki yasaklamaların Türkiye'ye vereceÄŸi zararların altını çizerek, “CumhurbaÅŸkanını ve siyasi iktidarı, hukukun evrenselleÅŸmiÅŸ kurallarına uymaya ve toplumdaki gerginliÄŸi sona erdirmeye davet ediyoruz” diye konuÅŸtu.

FeyzioÄŸlu’nun konuÅŸmasının ardından söz alan baro baÅŸkanları da özellikle son dönemde yargı alanında yaÅŸanan olumsuz geliÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.