Av. Tahir ELÇİ' ye Yapılan Saldırıyla İlgili Basın Açıklaması
 
AV. TAHİR ELÇİYE YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
 
 
 
                                   
 
 
              Kars Adliyesi önünde bir araya gelen baromuz avukatları Av. Tahir ELÇİ' ye yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama metni Baro Başkanımız Av. İbrahim BAŞTİMAR tarafından okunurken, baromuz üyeleri de duydukları derin üzüntüyü dile getirdiler.
 
 

Değerli Basın Mensupları,

 

Bilindiği gibi, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Sayın Tahir Elçi, 28.11.2015 günü yaptığı bir basın açıklaması sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, iki polis memurumuz şehit olmuş ve bir basın mensubu da yaralanmıştır.

 

Tahir Elçi, bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, umudunu kaybetmeyen bir barış elçisiydi.

Nitekim yakalama sonrası çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesindeki savunmasında “ Kader bizleri yani Kürtler ve Türkleri birlikte yaşamaya mahkûm etmiştir. Bu yüzden birlikte kardeşçe yaşamanın fırsatını yakalamalıyız” demişti.

 

 Sayın Tahir Elçi, inandığını söyleyen, söylediklerine inanan biriydi. Öldürüldüğü gün bile insanlığın ortak tarihi ve kültürel mirası olan dört ayaklı minarenin yanında yaptığı konuşmada:

“ Biz bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş ,ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun " diyerek barışa olan özlemini dile getirmişti.

 

Bizler Kars Ardahan Bölge Barosu Avukatları olarak, ülkemizin içinde bulunduğu bu şiddet ortamından,düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı,insan haklarına yaslanan,yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir demokrasi anlayışıyla çıkacağımıza inanıyoruz.

 

Bu vesile ile yapılan saldırıyı nefretle kınıyor,

Kim olursa olsun, ne olursa olsun bu olayın aydınlanmasını, sorumlularının bulunmasını bekliyor,

 

 Sayın Tahir Elçi’ye ve olay öncesi saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla.