KAMUOYUNA

 KAMUOYUNA

31 Mart Salı günü Ä°stanbul Adliyesi' ne düzenlenen terör saldırısı nedeniyle   Adliye Binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Ağır Ceza Mahkemesi BaÅŸkanı Ä°rfan Ünüvar, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Serdar DurmuÅŸ, Baro BaÅŸkanımız Av. Ä°brahim BaÅŸtimar, çok sayıda hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’ nın okunmasının ardından Baro BaÅŸkanımız Av. Ä°brahim BAÅžTÄ°MAR ve Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Serdar DURMUÅž birer  konuÅŸma yaptılar.

 

Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Serdar DurmuÅŸ konuÅŸmasında özetle: “ Yargı camiasına yapılan bu saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz, bizler her zaman görevimizin başında olacağız. Hakimler, savcılar ve avukatlar hep beraber adaleti gerçekleÅŸtirmek olan görevimizi yerine getirmeye devam edeceÄŸiz. Savcımıza Allah’ tan rahmet, ailesine ve tüm yargı mensuplarına baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz. Allah mekanını cennet etsin.” dedi.

 

  Baro BaÅŸkanımız Av. Ä°brahim BaÅŸtimar' ın basın açıklaması metni;

 

 

 KAMUOYUNA

31 Mart 2014 günü Ä°stanbul Adliyesi’ ne yapılan terör saldırısı sonucu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KÄ°RAZ görev başında ÅŸehit edilmiÅŸtir.

Hukuk devletinin olmazsa olmazı olan bağımsız yargıya, görevi adaleti tesis etmek olan hakim ve savcılarımıza yönelik bu saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz. Bu bizim en büyük üzüntümüzdür.

Bir diÄŸer üzüntümüz de teröristlerden biri avukat cübbesi taşıdı diye avukatlarımıza yönelik olumsuz bir algı operasyonuna çevirme giriÅŸimleridir. Bilinmeli ki saldırıyı gerçekleÅŸtirenler teröristlerdir. Avukatlar deÄŸildir. Bu saldırının mesleÄŸimiz ve meslektaÅŸlarımızla alakası yoktur.

Bu vesile ile Sayın Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim KÄ°RAZ’ a Allah’ tan rahmet, ailesine sabır, tüm yargı camiasına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Kars Ardahan Bölge Barosu