KARS ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI' NIN COVID-19 KAPSAMINDA ALDIĞI İLAVE TEDBİRLER
Tarih: 24.03.2020| Okunma Sayısı: 1037

T.C.
KARS ADLI YARGI ILK DERECE MAHKEMESI
ADALET KOMISYONU BASKANLIGI

24/03/2020

Konu : COVID-19 Kapsamında Alınan İlave Tedbirler

(DAGITIM YERLERINE)

İlgi: 16/03/2020 tarih ve 2020/406 Muh sayılı yazımız.

İlgi sayılı yazımızla 16/03/2020 tarihinden itibaren 2 haftalık süreç içerisinde; Tutuklu islere yönelik kovuşturma ve ivedi isler dışında, duruşma, talimat duruşması ve kesif tarihlerinin ileri bir tarihe ertelenmesi, istisna tutulan (tutuklu ve ivedi isler) durumlar haricinde kolluk birimlerine
gönderilen zorla getirme emirlerinin yerine getirilmemesi, duruşmaya gelmeyenlerin mazeretli sayılması, haftalık süreç içerisinde duruşması olanların yeni duruşma tarihini UYAP Vatandaş Portal, UYAP SMS, E-Devlet sistemleri üzerinden öğrenmeleri, tutuklu ve ivedi dosyalar dışında duruşması
olan vatandaşların ve Avukatların mahkeme kalemlerini meşgul etmemeleri açısından taleplerini UYAP ortamında ya da ön büroda görevlendirilen personel vasıtasıyla yapabilecekleri seklinde görüş birliğine varılmıştı,
                COVID-19 salgınının ülkemizde yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla ilave tedbirlerin alınmasına devam edilmekte olup, alınmakta olan ilave tedbirlere istinaden ilgi sayılı yazımızda belirtilen 16/03/2020 tarihinden itibaren 2 haftalık süre ikinci bir yazımıza kadar süresiz olarak uzatılmıştır.
             Is bu yazının ilgili birimlerce personele bildirilmesi ile keyfiyetin Adliye girişinde uygun bir panoya asılması ve Adliye resmi internet sitesinde ilan edilmesi hususunda;
Gereği bilgilerinize arz/rica olunur.

e-imza
                                                                                                                              Şemsettin DERELI