YARGITAY BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN 2019 2020 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ HAKKINDA
Tarih: 23.08.2019| Okunma Sayısı: 2685

2019 2020 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

2019-2020 Adli Yıl açılış töreni nedeni ile Yargıtay Başkanlığı’nca yapılacak törene katılım için Baromuza yapılan davete teşekkürlerimizi sunar;

Evrensel hukukun ve insanlığın temel değerlerini benimsemiş hukukçular olarak, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının hiçe sayıldığı, toplumca yargıya olan güvenin her geçen gün azaldığı bir ortamda Yargı bağımsızlığını ihlal eder şekilde yürütme erkinin ev sahipliğinde yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine katılmayacağımızı bildiririz.

Hali hazırda hukuk ve adaletin bu denli itibar kaybına uğradığı, halkın yargıya olan inancının zedelendiği böylesi bir ortamda;  bu davete icabet etmenin mevcut durumun vehametini daha da arttıracağı inancı ile yargının bağımsızlığından yana tavır koyduğumuzu; meslek ilkelerimizin korunması, hukuka olan inancımızı korumak adına ve halkın adalete olan güven duygusunun daha da zedelenmemesi için Yönetim Kurulumuzun oy çokluğu ile aldığı karar ile yargıdan yana tavır aldığımızı kamu oyunun bilgisine sunarız.

Kars Ardahan Bölge Barosu Yönetim Kurulu

<<<Ağustos 2020><<