Tarih: 30.05.2019| Okunma Sayısı: 1914

AVUKAT TUĞÇE ÇETİN, İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ 2. İŞ MAHKEMESİNDE VEKİLLİK GÖREVİNİ İFA EDERKEN YARGILAMAYLA ALAKASIZ BİR BİÇİMDE, GİYİMİ NEDENİ İLE HAKİMİN CİNSİYETÇİ SALDIRISINA MARUZ KALMIŞTIR.

HAKİMİN DİKKATİNİN CÜBBENİN İÇİNE YÖNELMESİ, TACİZ BOYUTUNA ULAŞAN CİNSİYETÇİ YAKLAŞIMI,  ÖZEL HAYATIN İHLALİ NİTELİĞİNDEKİ TAVIR VE DAVRANIŞLARI ŞİDDET MAHİYETİNDEDİR.  KADIN MESLEKTAŞIMIZIN MARUZ KALDIĞI PSİKOLOJİK ŞİDDET HİÇBİR SURETTE KABUL EDİLEMEZ.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK VE ŞİDDETE KARŞI DURMAK YARGININ HER AYAĞININ YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE İKEN HAKİMLİK MAKAMINI İŞGAL EDEN BU ŞAHSIN HADDİNİ VE MESLEKİ SINIRLARINI AŞAN ZİHNİYETİNİ KINADIĞIMIZI, ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL’ ÜN KONUYA İLİŞKİN DUYARLILIĞINININ DEVAMINI BEKLEDİĞİMİZİ VE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURURUZ.

KARS ARDAHAN BÖLGE BAROSU

KADIN HAKLARI KOMİSYONU